We have 4 guests and no members online

Prima partida de pescuit in 2014

Category: Stiri

Este 12.02.2014, o dimineata mohorita dar nu prea rece fata de anotimpul in care ne aflam.

Impreuna cu Bogdan si cu Dorin  ne indreptam spre acumularea de la Les Bihor , locatie administrata de A.J.V.P.S. Bihor C.P. Oradea, este un lac de aproximativ 16 ha in care se poate pescui doar ca membru al asociatiei. Detine o populatie de crap, amur, caras, platica, babusca, stiuca, biban si mai rar alte specii de pesti.

Odata ajunsi la fata locului am decis sa pescuim de pe dig deoarece accesul pe maluri era prea dificil din cauza ploilor din zilele anterioare, de specificat este faptul ca inca inainte cu maxim o saptamina era gheata pe apa, deci apa era foarte rece , acest lucru am simtit si cind am inceput sa amestecam nada cu apa din balta.

Bogdan a ales sa incerce pescuitul la vergi fixe  de 2,5 m pina la 6 m, iar Dorin si-a incercat norocul cu o lanseta match  pescuind cu montura fina mai in larg. S-a folosit o nada special pentru apa rece vizind babusca, ca momeala s-au folosit viermi si larve.

Dupa o scurta nadire  nu prea abundenta au inceput sa intre babustile prima data la varga fixa de 6 m cu o montura usoara, incet incet pestii au inceput sa se traga spre mal la apa mai putin adinca unde nu erau valuri si unde razele  soarelui care iesea din cind in cind dintre nori strapungeau pelicula apei putin tulbure.

Dupa un timp a inceput sa prinda si Dorin in larg unde intrau babuste ceva mai mari si cite o platicuta dar mai rar. Dupa un pescuit de vreo 2 – 3 ore cei doi au prins o cantitate destul de insemnata pentru perioada respectiva, nu am avut cantar ca sa putem cantari capturile  dar in poze si pe inregistrare se vede clar cat a prins Bogdan, Dorin nu i-a pastrat pentru poze.

Dupa sedinta foto toti pestii au fost eliberati vii!

Am petrecut placut cateva ore in aer liber cu baietii, in luna februarie  cu conditii meteo de primavara.

Va doresc fire intinse !

Nagy Victor

Hits: 1062