Pescuit 
 

Sfat alegere mulineta

Sfat alegere mulineta

Mesaj necititde yankee » 16 Sep 2015, 22:36

As dori să cumpăr o mulinetă Shimano Sienna 2500...sau mai bine sa aleg altceva??????...ma gândeam la pescuit feeder(am doua feedere Maver Black Ice respectiv Abyss 3.60 mt. de câte trei elemente cu trei spitzuri acțiune până la 85 gr. iar greutatea totală a lor este până în 200 de grame de feeder). Apele frecventate sunt Crișul Repede și Negru la pescuit scobar, mreana, eventual caras, clean, eu fiind din Oradea iar pe bălti nu prea merg decât foarte rar.
- Ce puncte tari și ce puncte slabe are Shimano Sienna 2500 FD?
- Ce deosebiri sunt intre ea și o Catana în afara de rulmenți și tamburul în plus ??? (întreb pentru ca Sienna deși are un rulment în plus e mai ieftina ca și Catana care intradevăr are un tambur în plus...)
- Dar intre Sienna și un Exage sau Nexave cu același număr de rulmenți sau cu un rulment în plus care de obicei e la rolerul de la fir(am văzut păreri pro și contra acestui rulment-se zice ca de la apa purtata de firul care trece prin roler rulmentul de acolo rugineste cam repejor)??? inafara de faptul ca prețul e aproape dublu...
- ce elemente de calitate au în plus ca să merite sa dau dublu sau aproape dublu ... Catalogul Shimano zice ceva de 10 ani garanție pentru mulinetele Sienna. Vă mulțumesc pentru răbdare.. :)
Apropo de alta clasa, e oare normal ca o mulineta Exage sa mulineze asa???(ma refer la modul cum arata bobina după ce s-a mulinat firul ): https://www.youtube.com/watch?v=ifvFolHa4Vw :o pe undeva citisem de mulinete Shimano care la lansare mai dau peruci sau se mai baga cateodata firul pe sub tambur!?!?!?

Am specificat apele deoarece am înțeles ca spre exemplu: Muresul are curenți mai puternici de cât Crisurile ... Și mă gândeam la forța drag a mulinetelor, la recuperarea coșulețelor și a eventualelor capturi .
Ajutati-ma să pricep... Până la urma e vb de marketing în ce privește diferențele de pret între Sienna Catana Nexave Exage ? Sau sunt deosebiri în construcție? Sau în calitatea materialelor? Sunt diferențe de calitate în construcția sau componența materialelor din compunerea rulmenților? De ce o Sienna e de două ori mai ieftina csi Exage?? Sau mai ieftina ca Nexave?? Sau ca și Catana care are mai puțini rulmenți? Dacă analizați schemele acestor mulinete, oare ce determină diferențele dintre ele ca să justifice diferențele de pret??? la Catana, Nexave si Exage schemele se pot vedea daca se face clik pe schematic diagram undeva in drepta link-urilor
https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=sch ... na+2500+fd
http://www.shimanofishing.co.nz/product ... ifications
http://www.shimanofishing.co.nz/product ... ifications
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/e ... ge-fd.html
Sau au scos o serie mai numeroasă de mulinete Sienna și își pot permite să le dea mai ieftin ca celelalte???
La același preț cu al mulinetei Sienna ar fi o variantă mai bună o mulinetă Abu Garcia Cardinal în aceeași clasă (2500 Front Drag 3-4 rulmenți..)??? :?:


Raportează acest mesaj
yankee
 
Mesaje: 1
Membru din: 31 Aug 2015, 09:57

Înapoi la Pescuit la feeder

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator